Afzuiging badkamer, hoe belangrijk is het?

Een gezonde lucht en luchtvochtigheid in huis is erg belangrijk. Wanneer je geen goed ventilatiesysteem is, ontstaat er op den duur hoe dan ook vuil in de lucht. Het is daarom belangrijk dat de lucht in huis regelmatig ververst wordt. Hetzelfde geldt voor de badkamer. Hier is er echter ook nog sprake van een bijkomend probleem: vocht in de ruimte. Het is belangrijk dat het vocht in de badkamer op tijd verdwijnt, anders kun je last krijgen van schimmelgroei. Schimmel in de badkamer is een veelvoorkomend probleem en kan een grote invloed op de gezondheid hebben. Het is niet slim om alleen de schimmel te behandelen, maar het is ook belangrijk dat je de oorzaak aanpakt. Door een afzuiging badkamer te nemen kun jij er zeker van zijn dat de luchtkwaliteit goed blijft. Overigens is dit vrijwel altijd een goed idee, niet alleen als je last hebt van schimmel in de badkamer.

Om zeker te zijn van een gezond klimaat in de badkamer kun je ook zelf een aantal stappen nemen. Laat natte handdoeken bijvoorbeeld niet te lang in de badkamer liggen. Belangrijk is ook om je ventilatiesysteem zo nu en dan te reinigen.

Je badkamer blijft langer mooi

In het ergste geval kan vochtige lucht in de badkamer schimmel veroorzaken. Afzuiging badkamer voorkomt echter nog meer problemen. Roest op de radiatoren of schilderwerk dat af begint te bladeren kunnen gevolgen zijn van te veel vocht in de badkamer. Als je een goed afzuigingssysteem in de badkamer laat installeren, heb je niet langer last van dergelijke problemen. Bovendien is het ook goed om verse lucht in te ademen. Nog een bijkomend voordeel is dat je met een goede afzuiging minder last hebt van condens op de spiegel.

Jouw badkamer blijft dus langer mooi als je een afzuiging badkamer laat installeren. Kies je voor een WTW installatie? Dan bespaar je ook nog eens stookkosten, waardoor je op de lange termijn ook financieel beter uit zal zijn.

Afzuiging badkamer laat je door een expert installeren

Afzuiging badkamer laat je bij voorkeur over aan iemand met voldoende ervaring. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de afzuiging naar behoren werkt. Er zijn verschillende ventilatiesystemen die je in de badkamer kunt laten installeren. Je kunt voor een mechanische installatie kiezen, maar ook voor een warmteterugwin-unit. Dit laatste systeem zorgt er ook voor dat je minder geld kwijt bent aan stookkosten.

Ben jij benieuwd naar welk systeem voor jou het meest geschikt is? Dan is het aan te raden om je te laten informeren door een expert. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. De meeste installatiebedrijven zullen het geen probleem vinden om je vrijblijvend advies te geven. Kies een betrouwbaar bedrijf voor de installatie. Je kunt bijvoorbeeld beoordelen welk bedrijf het meest geschikt is door de recensies te lezen.

De beste vloeren voor jouw badkamer

Bij de inrichting van een nieuwe ruimte, is de vloer een belangrijke factor. De vloer kan namelijk de sfeer en de uitstraling van een ruimte bepalen. Ga maar eens na, wanneer er rommel op de vloer ligt en de ondergrond niet helemaal schoon is oogt een kamer vaak slordig en niet goed onderhouden. Terwijl het misschien verder wel helemaal niet zo is. Besteed daarom ook voldoende aandacht aan je vloer. Bijvoorbeeld wanneer je de badkamer opnieuw gaat inrichten.

De oude vertrouwde tegel

Bij een badkamervloer denk je wellicht gelijk aan tegels. Vroeger waren dit vaak eenvoudige tegels  in het wit of in een lichte gele kleur. Gelukkig staat de tijd niet stil en heb je tegenwoordig veel meer keuze uit verschillende tegels, waardoor je de badkamer net even iets meer sfeer kan geven. Denk bijvoorbeeld aan tegels met patronen of laat tegels leggen met verschillende afmetingen voor een speels contrast. Kies je liever geen tegels, omdat je wel klaar bent met die koude badkamervloer elke ochtend? Neem dan een contact op met een specialist om te kijken of het mogelijk is om een vloerverwarming aan te laten leggen in de badkamer. Tegels gaan namelijk prima samen met deze vorm van verwarming.

Kies de juiste coating

Een badkamer is een vochtige ruimte. Helemaal wanneer je een groot liefhebber bent van lang en heet douchen. Dan moet je de ventilatie wel op de hoogste stand zetten om alle damp weer uit de ruimte te krijgen. Pas ook altijd op wanneer je uit de douchecabine stapt. De vloer is nat door al het vocht en dat kan voor lelijke uitglijders zorgen. Overweeg in dit geval dan eens om een antislip vloercoating aan te laten brengen. Zo sta je een stuk steviger op de grond. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een vloeistofdichte coating aan te laten brengen, zodat al het vocht geweerd wordt en niet in de ondergrond trekt. De coating wordt rechtstreeks aangebracht op het beton of op de gietvloer en kan gefabriceerd worden in de kleur van jouw keuze.

 

Wel of geen hout?

Dan zijn er nog de houten vloeren in de vorm van laminaat en parket. Maar is dat wel zo verstandig in verband met al het vocht in de badkamer? In dit geval heb je een paar verschillende opties om te zorgen dat de vloer niet gaat opzetten. Zorg altijd voor voldoende ventilatie; zet in ieder geval altijd een raam open, ook al ga je maar drie minuten douchen. Daarnaast is het verstandig om geen ruimte tussen de naden te laten zitten. Laat deze bijvoorbeeld lijmen. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van tegels en hout. In dit geval leg je tegels aan rondom de douchecabine, daarna combineer je de rest van de badkamervloer met parket of laminaat.

Krachtige massagebaden voor een goede gezondheid

Een massage om je spieren goed los te laten masseren: die zou je waarschijnlijk het liefst elke dag wel krijgen. Daarvoor zijn er masseurs beschikbaar, al hangt er natuurlijk wel een prijskaartje aan. Hoe fijn zou het zijn om je iedere dag te kunnen laten masseren, zonder dat het flink in de papieren loopt? Silverspas maakt massagebaden. Met het warme water van een jacuzzi, aangevuld met de menselijke kracht en impact van een masseur.

Massage: investering in je gezondheid

Massage is een uitstekende investering in je gezondheid. Veel mensen vinden het lekker en ontspannend, maar het zorgt er ondertussen ook voor dat je spieren sneller herstellen. Dankzij een betere doorbloeding. Massage is van grote invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Dat maakt het een goed idee om af en toe naar de masseur te gaan, ook al kost je dat per keer een paar tientjes.

Tegelijkertijd is het de moeite waard om af en toe een lekker warm bad te nemen. Een fijn gevoel na een drukke dag of intensief sporten. En opnieuw ook een goede keuze voor je gezondheid. Het warme water heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als intensief bewegen of zelfs sporten, zodat je op een wel heel gezonde manier kunt bijkomen. En het beste van alles? Een massagebad combineert die twee belangrijke elementen. Zonder dat je daarvoor iedere keer een paar tientjes bij de masseur hoeft af te rekenen.

Massagebad dat 24/7 voor je klaarstaat

Een massagebad staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Op de aangename temperatuur van 38 °C. Dat betekent dat het bad doorlopend gebruiksklaar is, zodat je erin kunt wanneer je wilt.

Na een lange dag hard werken, na het sporten of op het moment dat je veel stress ervaart. Een prettig idee, zonder dat de kosten daarvoor hoog zullen oplopen zoals met een masseur. Het bad vormt een grote investering op het moment dat je die aanschaft. Daarna kun je er op een voordelige manier gebruik van maken, zodat je bespaart ten opzichte van de behandelingen van een masseur.

Voor de prijs van één behandeling van een masseur

Het massagebad van Silverspas is de enige met een energieverbruiksgarantie. Een harde garantie, dat het energieverbruik niet hoger uitvalt dan opgegeven. Zwart-op-wit, zodat je er van op aan kunt dat je maandelijks niet meer betaalt dan voor één behandeling door een masseur.

Stel je eens voor, een paar keer per week gemasseerd in het bad. Terwijl je daarvoor aan energie niet meer betaalt dan één behandeling aan de masseur. Dat betekent dat je je veel vaker kunt laten masseren, zonder dat je daarbij op de kosten moet letten. Een massagebad van Silverspas heeft de menselijke kracht en impact van een masseur. Een resultaat van de innovatieve bouwwijze die het merk hanteert. Zoals blijkt uit de reviews van klanten, die massaal overstag gaan op het moment dat ze het bad in de showroom uitproberen.

 

Wat doet een waterontharder?

Waterontharder is een apparaat , stof of proces die gebruikt wordt om water te ontkalken, men spreekt van ontharden. De hardheid (dh of °D) van water is afhankelijk van de hoogte van calcium- en magnesium ionen in een bepaald hoeveelheid water. Kraan water bevat veel kalk omdat de waterleiding calcium- en magnesiumionen toevoegt aan het leiding water om het drinkbaar te maken. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van de mens maar het smaak soms helemaal niet lekker. En heeft vaak negatieve gevolgen voor apparatuur, douche, kranen en zink. Daarom is men over gegaan tot het ontharden van water. Hiervoor heeft men een waterontharder ontwikkeld.

Het doel van een waterontharder kan zijn het zuiveren van schadelijke en ongewenste stoffen uit water om het drinkbaar te maken of het zacht maken van water welke gebruikt kan worden voor het opwekken van groene energie.

Waterontharders zorgen ook ervoor dat je apparaten zoals wasmachine of vaatafwasser beschermt zijn tegen een hoge mate van calcium- en magnesiumionen in leiding water die schadelijk zijn voor de hitte elementen in vaatwassers en wasmachines. In vaatwassers gebruikt men vaan onthardingzout om het water te ontharden zodat de vaat goed schoon wordt.

Een waterontharder zorgt ervoor dat water uit de kraan beter smaakt zodat mensen het kunnen drinken. Echter kan het water niet helemaal onthard worden vanwege gezondheid risico’s voor de mens en milieu. Tijdens het ontharden door ionenwisselaar vormen calcium en magnesium natrium, deze stof is schadelijk voor het natuur en in geringere maten voor de mens.

Bron: waterontharder-kopen.com

Teak meubelen blijven stijlvol in en om ieder huis

Zoveel mensen, zoveel smaken, maar voor bijna iedereen geldt dat echte teak meubelen een stijlvolle toevoeging zijn aan ieder interieur. De kwaliteit van teakhout is bekend. Van oorsprong is het een houtsoort uit Zuidoost-Azië, die door zijn hardheid vele weersomstandigheden kan doorstaan. Daardoor zijn teak meubelen zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Bent u op zoek naar banken, tafels of stoelen van goede kwaliteit teak? Let u er dan in webwinkels op waar het hout vandaan komt. Inmiddels wordt teak over de hele wereld aangeplant en zijn er opmerkelijke verschillen in kwaliteit.

Duurzaam hout voor tijdloze ontwerpen

Teak meubelen zijn er in alle soorten en maten. Een tijd lang is de koloniale stijl erg populair geweest en nog steeds zijn dit vaak de ontwerpen, die mensen associëren met teak. Maar ook als u een moderne inrichting heeft, kunt u teak meubelen aan uw huis toevoegen. Gecombineerd met staal past teak perfect in een industriële stijl. De strakke vormen en neutrale kleur maken meubelen die gemaakt zijn van teakhout universeel toepasbaar in elk interieur. Bovendien is teak duurzaam en geschikt voor tijdloze ontwerpen.

Teak behoeft weinig onderhoud en is dus ideaal voor tuinmeubelen

Teak heeft weinig onderhoud nodig. Het is daarom niet verwonderlijk dat er veel tuinmeubelen van deze houtsoort geproduceerd worden. Zelfs zonder uw tuintafel jaarlijks te beitsen, blijft deze mooi en sterk. Teak meubelen kunnen dan ook het hele jaar door buiten blijven staan.

De waterdichte eigenschappen van de gietvloer

De keuze voor een gietvloer is zeker aan te raden. Gietvloeren hebben namelijk diverse goede eigenschappen. Een heel aangename eigenschap is wel dat de gietvloer waterdicht is. Mede om deze reden wordt er ook in vochtige ruimten, zoals de toiletruimte, de keuken en de badkamer, vaker gekozen voor een mooie gietvloer. Daarnaast is deze eigenschap natuurlijk ook ideaal voor mensen met jonge kinderen in huis. Een keertje morsen op de vloer is helemaal niet erg.

Een onderhoudsvriendelijke vloer voor iedere ruimte

Het feit dat een gietvloer waterdicht is brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Wanneer er eens een glas drinken omvalt, dan kunt u het vocht eenvoudig met een doek van de vloer verwijderen. Er blijven in geen geval vlekken achter. Dit brengt natuurlijk ook als voordeel mee dat de gietvloer onderhoudsvriendelijk is. U heeft er eigenlijk geen omkijken naar. Vaak kan de vloer eenvoudig netjes worden gehouden door er een bezem overheen te halen en zo af en toe eens een dweil. U hoeft dan ook niet meer urenlang te stofzuigen om alles van de vloer te krijgen. In een handomdraai is de gietvloer weer helemaal schoon. Ook dit zorgt er natuurlijk voor dat het een ideale vloerbekleding is voor in iedere ruimte, van de woonkamer tot de slaapkamer.

Een goede investering

De gietvloer is zeker een goede investering. De vloer gaat tientallen jaren mee en kan steeds voordeliger worden gerealiseerd in grote en kleinere ruimten. Een uitstekende keuze voor zowel in woningen als in bedrijfsruimten.

De gietvloer in Amersfoort gaat jarenlang mee

Als u een gietvloer in Amersfoort laat realiseren, dan bent u zeker van het feit dat u de komende jaren niet meer hoeft te zoeken naar een nieuwe vloer. Dit is direct het grootste voordeel van een gietvloer, want u hoeft niet steeds op nieuw op zoek te gaan naar een vloer die bij de betreffende ruimte past. Wie eenmaal een gietvloer heeft laten realiseren heeft er vervolgens jarenlang geen omkijken meer naar.

De gemiddelde levensduur van een gietvloer

Een gietvloer moet goed bij uw persoonlijke smaak passen voor de komende jaren, want u zult er lang en veel plezier van hebben. De gemiddelde levensduur van een gietvloer is 25 tot 30 jaar. Uiteraard zijn er ook ondernemingen die ervoor kiezen om een gietvloer te laten realiseren, bijvoorbeeld in een machinehal of een opslag waarin men rijdt met pompwagens en heftrucks. Vanzelfsprekend is de levensduur van de gietvloer in dit geval iets korter. Toch kunt u er in alle omstandigheden vanuit gaan dat de gietvloer jarenlang meegaat.

De gietvloer verliest geen kwaliteit

Gietvloeren bezitten uitstekende kwaliteiten. Wanneer u kiest voor een gietvloer, dan bent u zeker van een vloer die u een hoge kwaliteit te bieden heeft. Deze kwaliteit blijft lang behouden. Houten vloeren gaan al vrij snel slijtageplekken vertonen en ook betonnen vloeren raken relatief snel beschadigd. Met een gietvloer heeft u hier absoluut geen last van. De gietvloer weet de hoge kwaliteit en de mooie uitstraling vast te houden voor vele jaren in de toekomst.

Waarom een gietvloer

Bent u op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in gietvloeren? U kunt tegenwoordig talloze bedrijven vinden die gietvloeren van hoge kwaliteit kunnen leveren. Heeft u overigens al eens nagedacht over een betonlook vloer? Deze vloersoort heeft niet alleen een mooie uitstraling, het kan ook nog eens overal toegepast worden. Of u nu een betonlook vloer in uw woning wilt laten leggen, in uw bedrijfspand, winkel of tandartspraktijk, het behoort allemaal tot de mogelijkheden! Dankzij de hoge kwaliteit van deze vloersoort kunt u profiteren van een enorm lange levensduur. Als u vandaag een betonlook vloer laat leggen kunt u de eerste 30 jaar zonder problemen vooruit.

Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Heeft u de luxe dat u nog niet gekozen heeft voor een vloersoort in uw nieuwbouwwoning, dan hebben wij goed nieuws voor u. De meeste nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig voorzien van vloerverwarming. Betonlook vloeren kunnen perfect aangebracht worden op vloerverwarming. De warmte die omhoog stijgt wordt eenvoudig opgenomen door de vloer. Dit zorgt voor veel comfort. Zelfs als u met blote voeten over de betonlook vloer loopt zult u het niet koud krijgen.

Laten doen door een gietvloer bedrijf

De laatste jaren lezen we dat steeds meer mensen een gietvloer laten leggen. Omdat we benieuwd zijn naar de oorzaken achter deze verschuiving hebben we veel mensen gevraagd om een ervaring in te vullen over het toepassen van een gietvloer. Er is gebleken dat de meeste mensen kiezen voor gietvloeren vanwege de mogelijkheden die je hebt om de vloer op maat te maken, de levensduur die ook erg lang is, is een ondergeschikt pluspunt. We geven je ook gelijk een paart tips voor experts waar je terecht kan als je hebt besloten om een nieuwe vloer te laten leggen. Als u ook ervaringen met gegoten vloeren heeft dan bent u vast al overtuigd.

Betrouwbaar dakraam kopen op internet

Met een dakraam kunt u nog meer uit een ruimte halen. Er komt meer licht binnen, u kunt de ruimte nog beter ventileren en het maakt een kamer optisch groter. Met een dakraam tovert u de meest donkere zolder om tot een prachtige verlichte ruimte die dienst kan doen als werkkamer of slaapkamer. Wilt u een dakraam kopen? Dan komt u er al snel achter dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Heeft u uw keuze al kunnen maken?

Tuimeldakramen

Tuimeldakramen worden het meeste gekocht. Het standaard tuimeldakraam is namelijk niet duur in aanschaf, is geschikt voor diverse ruimtes in het huis en kan eenvoudig geplaatst worden. Een ruimtebesparende variant hiervan is het uitzet tuimeldakraam. Dit raam draait naar de buitenkant open, waardoor de loopruimte wordt gespaard. Dakramen zijn zowel in hout als in kunststof verkrijgbaar. De kunststof raamkozijnen zijn het beste geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals badkamers en keukens.

Dakraam kopen op internet

Om een dakraam rolgordijn te kopen hoeft u niet alle bouwmarkten af om op zoek te gaan naar de beste en goedkoopste optie. Online vind u diverse aanbieders van dakramen. Deze aanbieders kunnen de dakramen vaak ook voor u plaatsen. Zij plaatsen kundig dakramen op diverse soorten daken, zoals op balkons en platte daken. Als u een goede leverancier uitkiest, bent ervan verzekerd dat uw dakraam goed gemonteerd wordt. Zo hoeft u niet bang hoeft te zijn voor lekkages of andere ongemakken en zult u veel langer plezier hebben van uw dakraam.

Verlichting in de badkamer

Een belangrijk element in de badkamer is het aanleggen van de verlichting. Een goede basisverlichting voor de hele badkamer, een draaibare spot bij de spiegel zijn een must. Bijzondere verlichting in de douchekop of in het bad? Het is allemaal mogelijk.

Veilig aansluiten
Elektriciteit en water zijn vijanden van elkaar. Het aanleggen van verlichting in de badkamer moet daarom met de nodige nauwkeurigheid gebeuren, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan bij het aanleggen maar ook niet bij het dagelijks gebruik daarna. Zorg altijd dat je de groep waarop de badkamer is aangesloten, is uitgeschakeld als je aan de verlichting gaat werken en check alles extra met een spanningsmeter. Gebruik alleen materiaal wat speciaal voor natte ruimtes geschikt is, zoals spat-waterdichte armaturen en aansluitingen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

Het is belangrijk bij het maken van een verlichtingsplan voor de badkamer, dat je weet wat de veiligheidsvoorschriften zijn maar ook waar de waterleidingen liggen. Een loodgieter kan je adviseren over het omleggen van leidingen en eventueel lastige werkzaamheden voor je uitvoeren.

Ledverlichting
Naast de ‘gewone’ badkamerverlichting is het mogelijk om met ledverlichting mooie lichteffecten aan te brengen. Denk hierbij aan een sterrenhemel aan het plafond of een lichtlijst die ingebouwd is aan de onderkant van het bad of de wastafel. Hierdoor lijkt het geheel te zweven! Ook een douchekop waarin gekleurde ledverlichting is ingebouwd of een bad met verlichting in de wanden behoort tot de mogelijkheden, waardoor het water steeds een andere kleur lijkt te krijgen.

Het eenvoudig verwisselen van een lamp in de badkamer is geen ingewikkelde klus en kan eigenlijk altijd zonder problemen zelf gedaan worden, mits je verlichting en aansluitingen gebruikt die bestemd zijn voor de badkamer. Ga je het volledige verlichtingsplan aanpassen of verleggen, vraag dan advies van een loodgieter.