Badkamer Verbouwen

Als je niet (meer) tevreden bent over de indeling van je badkamer, het is niet jouw smaak óf de badkamer is sterk verouderd, dan sta je voor de grote klus om je badkamer te (laten) verbouwen.

Met dat plan in je hoofd, wil je uiteraard de laatste trends en kleuren weten op badkamer-gebied. Naast een praktische indeling zijn sfeer en ontspanning twee elementen die laatste jaren sterk in opmars zijn.

Een ruime inloopdouche waarbij de vloer doorloopt in het douchegedeelte zonder hinderlijk drempeltje is een duidelijke trend en vervangt steeds vaker het ligbad. Het geeft de badkamer optisch meer ruimte en met een goed geplaatste afvoergoot in plaats van het standaard putje voorkom je een waterballet. De verstelbare douchekop-aan-stang is passé. Maak keuze uit een douche-element waarbij water van verschillende kanten komt of een regendouche, eventueel gecombineerd met een kleine handdouche. Het maakt van douchen een beleving.  Zo’n grote douchekop hoeft geen waterverspiller te zijn.

Helemaal in zijn grote vloertegels met verhoudingsgewijs kleine, smalle voegen. Ze doen de ruimte groter lijken en geven een gevoel van luxe. Nieuw zijn speciale vloertegels met decors van hout, steen of marmer. Het zijn toppers als het gaat om onderhoud en slijtvastheid en zijn nauwelijks te onderscheiden van het origineel. Vrijwel klassieke wandtegels in rustige kleuren geven deze badkamer een bijna klassieke uitstraling.

Een knipoog naar de jaren ’60 en ’70 zien we terug in de trendy dessins met eventueel Jugendstil inlegwerk. Er is een grote keuze aan vloer- en wandtegels met patronen en dessins die aan handwerk doen denken maar met de huidige techniek in een nieuw jasje zijn gestoken.

Maak het niet te bont in de badkamer, zorg voor eenheid in het tegelwerk en de afwerking. Zo bouw je een ruimte waarin je tot rust komt en waar je dagelijks van geniet.